Banankake

banankake

Banankake i det fri

Amerikanerne elsker banankake, eller banana loaf. Det er en formkake laget med banan, som selvsagt også smaker banan. Det passer godt å bake når man har et par overmodne bananer liggende.  Her har jeg tatt utgangspunkt i oppskriften på bananmuffins, og laget min egen versjon av bananbrød med kikerter og rismel. Kombinasjonen av kikerter og rismel utfyller hverandre ernæringsmessig, så denne banankaken kan man gjerne tenke på som et fullverdig mellommåltid. Oppskriften er nok til 8-10 personer.

300 g kokte kikerter (gjerne fra boks) 300 g overmoden banan uten skall 100 g olje 200 g brunt sukker 2 ts Certo frysepulver (eller xanthan) 1 ts kardemomme 1 ts salt 1 ts natron 200 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding

Sett stekeovnen på 180 gC. Legg et bakepapir i bunnen av en brødform (1,5 liter), og smør kantene. Skyll kikertene hvis de kommer fra en boks. Vei opp direkte i kolben kikerter, banan, olje og sukker. Kjør mikseren til ertene er most. Ha i Certo frysepulver, salt og kardemomme mens mikseren kjører. Kjør hurtigmikseren til alt er godt blandet og det er blitt til en fyldig krem. Bland godt sammen rismel og natron i en bolle for seg. Hell over ertekremen, og bland deretter forsiktig sammen så du mister minst mulig luft. Ha deigen over i brødformen. Stek kaken ved 180 gC i ca 60 minutter, eller til en kniv kommer tørr ut av kaken.

Denne kaken er glutenfri, melkefri og eggfri, og er dermed også vegansk. Hvis du tåler hvetemel, kan rismel og Certo frysepulver erstattes med hvetemel.

Bloggpost av Anne Spurkland, første gang publisert 5. september 2012
Postet på nytt 12. november 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s